ΙΔΕΕΣ & ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ

Μαριναρισμένο φιλέτο μοσχαριού με λευκά σπαράγγια

pareafoods

Εκτέλεση

Ψήσιμο φιλέτου

  • Στεγνώστε καλά το φιλέτο και μαρινάρετέ το
  • Ζεστάνετε σε ένα μαντεμένιο τηγάνι σε δυνατή φωτιά με το ελαιόλαδο.
  • Ψήστε το φιλέτο 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (ανάλογα με το πάχος και το επιθυμητό ψήσιμο).
  • Προσθέστε το βούτυρο, το σκόρδο και το δενδρολίβανο και ραντίστε το κρέας με τα υγρά του τηγανιού για 1-2 λεπτά ακόμη.

Σπάραγγια στο τηγάνι

  • Μεταφέρετε το φιλέτο σε πιάτο να «ξεκουραστεί».
  • Στο ίδιο τηγάνι ρίξτε τα σπαράγγια με λίγο λάδι, αλάτι, πιπέρι και πάπρικα.
  • Σοτάρετε για 2-3 λεπτά μέχρι να πάρουν χρώμα.

Σερβίρισμα

  • Τοποθετήστε το φιλέτο και τα σπαράγγια στο μαντεμένιο σκεύος.
  • Περιχύστε με λίγο χυμό λεμονιού και ραντίστε με τα ζουμιά του τηγανιού.
  • Γαρνίρετε με φρέσκο δενδρολίβανο

Υλικά

For 4 Serves
Μοσχαρίσιο φιλέτο (200-250 γρ.) 1
Λευκά σπαράγγια, καθαρισμένα 8-10
Ελαιόλαδο 2 κ.σ.
Βούτυρο 30 g
Σκόρδο λιωμένο 1
Μιξ μπαχαρικών για barbecue 1
Χυμός μισού λεμονιού 2

Step 1

Let’s start by getting all the veggies ready.

Peel and slice the fresh ginger root, thinly chop the onions, and slice the scotch bonnet chillies. Then, cut the fresh tomatoes into chunks and set all the prepared vegetables aside.

Next, heat the vegetable oil in a large skillet and then add the chopped onion and crushed garlic. Sizzle until the garlic is fragrant and then, add the sliced ginger, curry powder, allspice, and torn thyme sprigs.

Cook the spices for a few minutes to release all their flavour.

Step 2

Let’s start by getting all the veggies ready.

Peel and slice the fresh ginger root, thinly chop the onions, and slice the scotch bonnet chillies. Then, cut the fresh tomatoes into chunks and set all the prepared vegetables aside.

Next, heat the vegetable oil in a large skillet and then add the chopped onion and crushed garlic. Sizzle until the garlic is fragrant and then, add the sliced ginger, curry powder, allspice, and torn thyme sprigs.

Cook the spices for a few minutes to release all their flavour.